P1012287

Lapsen ja nuoren turvallinen arki koostuu tutuista rutiineista ja päivärytmistä. Harjulassa lapset käyvät päivisin päiväkodissa ja koulussa normaaliin tapaan, lapset saavat harrastaa ja heidän päivärytmiinsä kuuluu ulkoilua vähintään 2 tuntia päivässä. Henkilökunta on lasten käytettävissä leikeissä ja pelaamisessa.

 

Koulu ja opiskelu

Harjulassa asuvien lasten ja nuorten käytössä on kaikki Kajaanin ja Kainuun maakunta kuntayhtymän tarjoamat palvelut sekä koulutus. Peruskoulut, lukio ja ammatilliset oppilaitokset sekä korkeakoulu sijaitsevat kävelymatkan päässä Harjulasta.

Kainuun ammattiopisto on monialainen oppilaitos, joka tarjoaa Kainuussa toisen asteen ammatillista koulutusta nuorille sekä aikuisille. Korkeakoulutusta tarjoaa Kajaanin ammattikorkeakoulu. Muuta koulutusta tarjoaa Kainuun musiikkiopisto ja kansalaisopisto. Oppisopimuskoulutusta järjestää Kajaanin aikuiskoulutusyksikkö Edukai.

https://www.kajaani.fi/Koulutus/

Harrastukset ja vapaa-aika

Harjulan omat hyvät harrastustilat, jotka ovat lasten ja nuorten käytettävissä vapaa-aikana. Talon alakerrassa voi pelata pingistä tai biljardia sekä kuntoilla kuntosalilla tai askarrella. Talon pihalla on aidattu leikkialue pienemmille lapsille. Pihasta löytyvät leikkimökki, liukumäki, keinut ja hiekkalaatikko sekä kesäisin jättitrampoliini. Erilaisia urheiluvälineitä mm. suksia, luistimia, liukureita, jalkapalloja ja nappulakenkiä ym. löytyy kaiken ikäisille lapsille ja nuorille.

Lisäksi järjestämme retkiä ja reissuja talon lapsille ja nuorille ympäri vuoden.

Kajaanissa on erinomaiset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet ympärivuotisesti. Kaupungista, läheltä Harjulaa, löytyvät mm. uusi uimahalli Kaukavesi, Kajaani-halli sekä urheilualueen hallit eli tennis/squash, palloilu- ja jäähalli. Erilaisiin urheiluseuroihin tai liittymällä monia lajeja voi harrastaa ohjatusti ja säännöllisesti.

Talvisin hiihtolatu lähtee melkeimpä suoraan Harjulan takapihalta. Ulkolajien harrastajille kaupungista löytyy muutenkin paljon hyvinhoidettuja maastoreittejä, hiihtolatuja, Vimpelin laskettelurinne ja hyppyrimäki.         Kajaanin läpi virtaa Kajaaninjoki, jonka rannoilla voi lenkkeillä ja ihastella maisemia. https://www.kajaani.fi/Palvelut/Liikunta-uudet-sivut/

Kaupungin nuorisotilat ovat nuorten käytössä, esimerkiksi Vespa (vanha vesilaitos), nuorisotila, joka sijaitsee Kajaanin keskustassa. Sinne nuoret voivat kokoontua aikaa viettämään. Pienille lapsille Kajaanista löytyy myös toimintaa, mm. liikennepuisto. Noin 40km päässä kajaanista sijaitsee myös Angry Birds-puisto, johon lastenkoti tekee välillä päiväretkiä. Nykyaikainen elokuvateatteri tarjoaa elämyksiä kaikille elokuvista kiinnostuneille.

A5

Kuntosali

A3

Sauna

A4

Biljardihuone

Harjula 003

Menopeli

Harjula 002

Sisäpiha