Harjulakoti on Kajaanin Pelastakaa Lapset ry:n ylläpitämä lastensuojeluyksikkö. Harjulakodissa on kaksi eri yksikköä, sijaishuollon yksikkö Kotila ja avohuollon yksikkö perhekuntoutus.

Sijaishuollon yksikkö Kotila tarjoaa lapsille ja nuorille ympärivuorokautisia asumispalveluita ja perhekuntoutusyksikkö tarjoaa koko perhettä kuntouttavaa ja tukevaa toimintaa. Toiminnan tarkoituksena on turvata lapsille ja nuorille kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen edellytykset. Tavoitteenamme on lasten ja nuorten persoonallisuuden tasapainoinen kehittäminen ja koko perheen tukeminen haastavassa elämäntilanteessa.

Toimintaamme ohjaa Pelastakaa Lasten arvopohja, joita toteutamme käytännön asiakastyössä. Toimimme vastuullisesti, määrätietoisesti sekä tinkimättömästi, kun kyseessä on lasten, nuorten ja perheiden eteen tehtävä työ. Kumppanuus ja verkoston vahvuuksien käyttäminen asiakkaan tavoitteiden toteutumisessa ovat yksi arvoistamme. Lisäksi haemme rohkeasti uusia toimintatapoja kehittääksemme toimintaa.

Harjulan_lastenkotiP1012280P1012233