Harjulan_lastenkotiKajaanin Pelastakaa Lapset ry ylläpitää Harjulan lastenkotia Kajaanissa. Harjulan toiminta on alkanut jo v. 1945 ja toiminta on ollut pitkäjänteistä ja vakaata. Harjula sijaitsee lähes Kajaanin keskustassa kauniilla ja rauhallisella puistoalueella. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1964 lastenkodin tarpeisiin ja peruskorjattu vuonna 2001. Lastenkoti tarjoaa palvelujaan kaikkialle Suomeen.

Harjulan lastenkodissa on kaksi osastoa (Kotila ja Lastenkoti), joissa on yhteensä 14 lasten hoitopaikkaa sekä kaksi perhehoitopaikkaa.

  • Kotilassa on 7 hoitopaikkaa jotka on tarkoitettu pitkäaikaiseen hoitoon ja kasvatukseen sijoitetuille 6-18-vuotiaille lapsille ja nuorille.
  • Lastenkodissa on 7 hoitopaikkaa 0-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Harjulan lastenkodissa on valmiudet vastaanottaa lapsi/nuori mihin aikaan P1012279vuorokaudesta tahansa.
  • Perhehoitopaikkoja varten on 2 pientä yksikköä. Perhe voi tulla harjulaan esimerkiksi silloin, kun perheen voimavarat ovat syystä tai toisesta vähissä ja perhe tarvitsee apua ja tukea arjessa elämiseen.

Toiminnan tarkoitus on turvata lapsille ja nuorille fyysisen, psyykkisen, sosiaalisen ja emotionaalisen kasvun ja kehityksen edellytykset. Tavoitteenamme on lapsen ja nuoren persoonallisuuden tasapainoinen kehittäminen sekä koko perheen tukeminen.P1012280P1012233